Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
 • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar
 • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

Wandkasten

Wandkasten kopen?

Tegenwoordig maakt bijna iedereen gebruik van het internet, om verbinding te maken met het internet is echter wel een netwerkverbinding nodig. Een netwerkverbinding wordt tot stand gebracht door een combinatie van verschillende apparatuur en accessoires, welke vaak erg duur en belangrijk zijn. Om deze apparatuur netjes, veilig en overzichtelijk op te bergen kan er gebruik worden gemaakt van wandkasten.

Een wandkast is een metalen kast die aan de muur of onder het bureau gemonteerd kan worden. Elke wandkast beschikt over 19 inch montageprofielen waarin apparatuur en accessoires met 19 inch profielen snel en gemakkelijk geplaatst kunnen worden. Er zijn 3 verschillende soorten wandkasten, de 450mm diepe kast, de 600mm diepe kantelbare kast en de 600mm diepe kast met volledige inbouwdiepte. Op de betreffende categoriepagina's worden deze kasten verder uitgelicht.

Wat zijn de voordelen van een kantelbare wandkast?

Een kantelbare wandkast heeft tegenover vaste wandkasten één groot voordeel: de kast is zwenkbaar doordat hij uit twee delen bestaat. Een gedeelte voor de muurbevestiging en de kast zelf waarin de apparatuur geïnstalleerd wordt. Doordat de kast dus van de muur af gedraaid kan worden, is de achterzijde eenvoudig bereikbaar voor de installateur. Dit is erg handig wanneer er regelmatig aanpassingen of controles verricht moeten worden. Op deze manier kan de installateur heel makkelijk bij de achterzijde van de apparatuur komen terwijl deze in de wandkast zijn gemonteerd. Hiermee wordt veel tijd bespaart omdat de apparatuur niet eerst uit de profielen gedemonteerd hoeft te worden.


Behalve dat een kantelbare wandkast is voorzien van een scharniermechanisme, verschilt een dergelijke serverkast verder niet van een normale wandkast. Ook de kantelbare wandkasten hebben een geluid reducerende voordeur, ventilatiegaten, een deurslot, verwijderbare zijpanelen met slot, kabelinvoer aan de boven- en onderkant en 19 inch profielen.

In onze webshop vindt u kantelbare wandkasten met een hoogte van 6U, 9U, 12U of 15U en in de kleur zwart of wit.

FAQ's over patchkasten

Hoe groot is een wandkast?

Een wandkast voor netwerkapparaten heeft binnenin speciale 19 inch bevestigingsprofielen, net als een staande patchkast. Deze kasten hebben een breedte van 60 cm en kunnen 45 cm of 60 cm diep zijn aan de buitenkant. De hoogte varieert van 4U tot 18U, wat betekent dat de hoogte ergens tussen de 28 en 90 cm ligt. 
 

Om te weten hoe hoog je wandkast moet zijn, tel je de hoogte van al je netwerkapparaten bij elkaar op die je in de patchkast wilt plaatsen. Het is handig om een wandkast te kiezen die een paar U's hoger is dan wat je nu nodig hebt, zodat er ruimte is voor toekomstige uitbreidingen van je netwerk. 
 

De diepte van de kast hangt af van de diepte van je netwerkapparaten. Je kunt kiezen tussen een gewone wandkast en een kantelbare. Met een kantelbare kast blijft de achterzijde van de apparaten bereikbaar, maar je hebt iets minder diepte beschikbaar. Bij een kast met volledige inbouwdiepte is de binnenruimte ruimer, waardoor zelfs een kleine server erin past. 

Hoe monteer ik een wandkast?

Het in elkaar zetten en aan de muur bevestigen van een wandkast is eenvoudig. Controleer wel even voordat je start het volgende:  

 • Onderzoek het materiaal waaruit de wand bestaat. Meestal zijn wanden gemaakt van gips, beton, cellenbeton, hout of steen. 
 • Controleer of de muur sterk genoeg is. Het gewicht van de kast varieert tussen de 15 en 35 kg. Specifieke informatie over het gewicht kun je vinden in de productspecificaties.  
 • Gebruik geschikte bevestigingsmaterialen die passen bij het type wand. Bekijk hier welk materiaal je voor welke ondergrond nodig hebt.  
 • Gebruik het juiste en veilige gereedschap.  
 • Bevestig de kast bij voorkeur met 2 personen om onnodige schade (en eigen frustratie) te voorkomen.  
     

Wanneer je bovenstaande hebt gecontroleerd kun je de wandkast gaan plaatsen. Volg daarvoor deze stappen: 

 1. Kies de plek waar je je kast wilt ophangen en zorg ervoor dat de deur van de kast voldoende ruimte heeft om volledig te openen;  
 2. Boor de benodigde gaten door gebruik te maken van het sjabloon voor boorgaten;  
 3. Plaats de plug in het geboorde gat;  
 4. Bevestig de wandkast boven de gaten;  
 5. Draai de schroeven in de wandkast stevig vast.  
Hoe groot is 1U?

Bijna al het netwerk apparatuur hebben, net als serverkasten en patchkasten, dezelfde standaard maat. Ze maken allemaal gebruik van eenheid HE (hoogte-eenheid) of het internationaal gebruikte afkorting ‘U’ (Unit). 1U is 4,445 centimeter of, wanneer er in inches gesproken wordt, 1,75 inch. Kort gezegd is 1U = 1HE en 1,75 inch = 4,445 cm. Zoals gezegd wordt ook de hoogte van netwerk apparatuur vermeld in U’s of HE’s. Hierdoor kun je dus gemakkelijk zien hoe groot de serverkast moet zijn of hoeveel apertuur je kunt ophangen in een serverkast of patchkast.