Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
 • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar
 • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

Patchkasten

Patchkast kopen?

Bijna alle kantoren, ziekenhuizen, scholen en andere gebouwen zijn voorzien van een netwerk. Ook in woonhuizen worden regelmatig netwerken aangelegd.

De kabels en apparatuur die daarvoor gebruikt worden kun je overzichtelijk wegwerken in een patchkast. Alle verbindingen komen daarin centraal bij elkaar en kunnen overzichtelijk weggewerkt worden.

Bij UTP-kabel.nl ben je niet alleen aan het juiste adres voor de gehele bekabeling voor het netwerk, maar ook kun je jouw netwerk structureren met de patchkasten en bijbehorende accessoires.

Groot assortiment patchkasten

Bij het installeren van een netwerk ontstaat een punt waarbij alle kabels en apparatuur samenkomt. Een patchkast kan bijdragen aan het scheppen van overzicht en structuur in het netwerk. Welke patchkast je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je netwerk en wat je er in wilt plaatsen. Daarom bieden wij diverse uitvoeringen en is er altijd een patchkast beschikbaar die precies bij je wensen past.

Wat is een patchkast?

Een staande patchkast is verkrijgbaar in vele varianten en diverse hoogtes tot wel 47U.  Voor het installeren van een groot netwerk en het veilig opbergen van apparatuur is een staande patchkast een uitstekende keuze.

Wat is een wandkast?

Wandkasten kunnen eenvoudig aan de wand gemonteerd worden en zijn compacter dan een patchkast. Dit maakt een wandkast uitermate geschikt voor kleinere netwerken en compacte ruimtes. De montage is afhankelijk van de ondergrond waarop je de wandkast wilt monteren. U vindt meer informatie in dit blog.

Wanner kies ik voor 10 inch producten?

Ook particulieren vinden een goed gestructureerd netwerk in huis belangrijk. Tegenwoordig wordt thuis elke ruimte voorzien van een internetverbinding met behulp van UTP kabels. Aangezien een staande patchkast vaak te groot is, zijn er diverse 10 inch producten beschikbaar om eenvoudig structuur aan te brengen in een thuisnetwerk. Wij bieden alles van 10 inch serverkast voor thuis tot 10 inch patchpanel, legbord en ethernet switch.

Welke patchkast accessoires zijn er?

Patchkast accessoires zijn een belangrijke toevoeging bij het afmonteren van UTP kabels en het plaatsen van apparatuur. Patchkast accessoires zijn voorzien van 19 inch profielen en daarom eenvoudig in een 19 inch patchkast of wandkast te monteren.

Een favoriet:de mini patchkast

Vergelijkbaar met de staande serverkasten zijn de mini patchkasten. Het voordeel van een mini patchkast is dat deze in de hoogte een stuk lager is dan een regulier model. Hij beschikt daardoor over minder hoogte units maar kan door de lagere hoogte eenvoudig onder een bureau geplaatst worden.

serverkast

Accessoires en patchkasten kopen bij UTP-kabel.nl

Bij utp-kabel.nl kun je snel, gemakkelijk en betrouwbaar online een patchkast kopen. Wanneer je op werkdagen voor 16.00 uur een bestelling plaatst dan wordt deze nog dezelfde dag verzonden. In de meeste gevallen heb je jouw bestelling dan al de volgende dag binnen.

Bekijk snel ons aanbod patchkasten of neem gerust contact met ons op voor een gedegen advies. Je bereikt ons maandag - vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op telefonnummer 074-852 6448 of per e-mail via [email protected].

FAQ's over patchkasten

Wat is een patchkast?

Een patchkast of serverkast is een kast waarbij je overzichtelijk netwerkkabels en apparaten voor internet- en telefoonverkeer opbergt. Dankzij de standaard binnenmaten - 10 inch en 19 inch - is het ophangen van een sever, patchpaneel of ups erg makkelijk. De apparatuur maakt namelijk gebruik van dezelfde standaard maat. Heb je kleinere apparaten die je ook graag in de patchkast of serverkast wil opbergen? Dat kan! Er zijn speciale legborden verkrijgbaar. Zo heb je alles overzichtelijk en makkelijk bij elkaar. Wil je weten welke patchkast het beste bij jouw netwerk past? Lees hier de volledige uitleg.  Lees dan hier de volledige uitleg.

Wat zijn de verschillen tussen een patchkast en een serverkast?

Een patchkast en een serverkast zijn bijna hetzelfde. Beide zijn metalen kasten voor het opbergen van netwerkapparaten. Het verschil zit hem in wat je erin opbergt.  Patchen betekent verbinden/aansluiten, een patchkast gebruik je dus vooral van het aansluiten van internetkabels, switches, patchpanelen en routers aan. Omdat deze apparaten weinig warmte afgeven, heeft een patchkast een gesloten glazen voordeur en een gesloten metalen achterdeur. 
 
In een serverkast berg je server op. Omdat deze veel warmte afgeven, moeten ze goed geventileerd zijn en daarom heeft een serverkast ook een geperforeerde voor- en achterdeur. Zo ontsnapt warme lucht sneller uit de kast, wat weer oververhitting van de apparatuur voorkomt.

Wat zijn de verschillen tussen een patchkast en een serverkast?

Je bent helemaal klaar met het feit dat je netwerkapparaten zoals de router, switch of server, overal en nergens staan. Je wilt het nu serieus aanpakken als het gaat om je netwerk. Je besluit een serverkast te kopen, maar hoe richt je deze zo goed mogelijk in zodat alles het beste werkt. Nou, zo:  

 • sorteer de zwaardere apparaten onderaan en de lichtere apparaten bovenin de kast;  
 • plaats kleine apparaten op een legbord;  
 • voor het organiseren van je netwerkverbindingen, maak gebruik van een patchpaneel;  
 • maak gebruik van een ethernet switch om het internetsignaal op te splitsen;  
 • monteer stekkerdozen in de kast om de stroomvoorziening te verzorgen;  
 • zorg ervoor dat je utp kabels de juiste lengte hebben, zodat er niet teveel lengte aan kabels is;  
 • monteer kabelgoten in de kast om je kabels netjes weg te werken.  

  

Ben je op zoek naar een serverkast die niet alleen goed werkt, maar er ook nog eens mooi uitziet? Dan hebben we goed nieuws voor je! Je kunt de kast namelijk verder inrichten met verschillende accessoires. Wat dacht je van sfeervolle led-verlichting? Of misschien heb je wel behoefte aan afdekpanelen om alle tussenruimtes netjes op te vullen. Heb je belangrijke papieren die veilig opgeborgen moeten worden? Dan zijn onze afsluitbare lades perfect voor jou! Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk hier een overzicht van al onze accessoires.

 

Netwerkkabel kopen