Inklappen
 

Gratis verzending op kabels
en kleine pakketten vanaf €10

We bezorgen onze kabels en kleine pakketten van €10 gratis bij je thuis of op kantoor. 

 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending voor kabels vanaf €10
  • Vóór 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar
  • Particulier en zakelijk (ook whitelabel)

Cat5e kabels

UTP CAT5e kabel kopen?

UTP-kabel.nl bevat een ruim assortiment UTP kabels, waaronder UTP CAT5e kabel. De CAT5e kabel is te koop in diverse varianten, denk aan cat5e patchkabels 100% koper, buitenkabels en kabels op rol. Voor elke toepassing is er een geschikte CAT 5e kabel te koop. Naast de kabels kunt u bij UTP-Kabel.nl ook terecht voor alle benodigde UTP accessoires. Op deze manier kunt u heel eenvoudig uw bestelling compleet maken en direct aan de slag!

UTP CAT5e specificaties

UTP CAT5e is een standaard gecertificeerde utp kabel door de Electronic Industries Association en Telecommunications Industry Association (algemeen bekend als EIA / TIA). De UTP CAT5e kabel wordt gebruikt voor computer netwerken zoals Ethernet. De CAT 5 kabel is de vijfde generatie van twisted pair Ethernet-technologie en de meest populaire van alle twisted pair kabels.

Een UTP CAT5e kabel (100% koper) bevat vier paren van koperdraad. Het ondersteunt snelle internetsnelheden (tot 1Gbps). De stabiele snelheden van 1 Gbps gaan tot een maximale aanbevolen lengte van 100m.

Cat 5e kabel met afscherming

Bij de Cat 5e kabel bestaat de mogelijkheid te kiezen tussen een UTP of een FTP kabel. Een Cat 5e kabel FTP is voorzien van een afscherming in de mantel en is hierdoor afgeschermd tegen enig vorm van interferentie die veroorzaakt kan worden wanneer de kabel naast een stroomkabel of COAX kabel komt te liggen. Is dit niet het geval, volstaat een onafgeschermd UTP netwerkkabel cat5e.

De voordelen van een cat 5e patchkabel

Patchkabels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en lengtes. De voordelen van een patchkabel cat 5e is dat deze al voorzien is van RJ45 connectoren aan beide zijde. Uitermate geschikt voor het verbinden van een patchpaneel met een ethernet switch, of een wandcontactdoos met een gewenst apparaat zoals een computer, PS4 of een TV. Indien de kabel door een loze leiding of muur getrokken dient te worden kies dan voor een kabel op rol.

cat 5 kabel cat5e

Een Cat5e kabel op rol kiezen

Wanneer een langere afstand overbrugt dient te worden of wanneer er een aantal patchkabels in verschillende lengtes benodigd zijn kan een Cat5e kabel op rol de oplossing bieden. De kabels op rol zijn verkrijgbaar in verschillende varianten zijn geschikt voor het monteren van connectoren of afmonteren van UTP wandcontactdozen en patchpanelen.

Omdat een Cat5e kabel op rol geen RJ45 connectoren bevat aan de uiteinden, kan deze door een muur of leiding getrokken worden. Een Cat5e kabel op rol is verkrijgbaar met een stugge (solid) kern en een soepele (stranded) kern.

Kies voor een stugge (solid) kabel wanneer het gewenst is dat deze kabel uiteindelijk wordt gemonteerd op een UTP wandcontactdoos of een patchpaneel voorzien van LSA strook. Met behulp van een LSA tang kan deze kabel eenvoudig op een LSA strook worden aangesloten.

Is het doel diverse patchkabels op maat te maken dan wordt een Cat5e kabel op rol voorzien van een soepele kern geadviseerd. Met behulp van een krimptang kunnen Cat5e connectoren eenvoudig op deze kabel gemonteerd worden. Controleer vervolgens met behulp van een netwerk kabeltester of de RJ45 connectoren op de juiste wijze zijn gemonteerd.

cat 5 kabel op rol

Een CAT 5e kabel snel verzonden

Een Cat 5e kabel kopen kan heel eenvoudig online bij UTP-kabel.nl. Een ruime voorraad maakt het mogelijk bestellingen snel te verzenden. Dit betekent wanneer u op werkdagen voor 16:00 uur een CAT 5e kabel besteld, mits voorradig, deze dezelfde dag nog verzonden wordt. In de meeste gevallen betekent dit dat u de kabel de volgende dag al bij u thuis kunt aansluiten. Kies hierboven de juiste categorie en bestel uw CAT 5e UTP kabel voordelig en snel bij UTP-kabel.nl.

Heeft u verdere vragen? Onze klantenservice staat dagelijks van 08:00 - 17:00 uur op 074-852 6448 of via [email protected] voor u klaar.

FAQ's over utp-kabels

Wat is een utp kabel?

Als je apparaten zoals tv's, computers of laptops met het internet wilt verbinden, is een UTP-kabel een veelgebruikte optie. 'UTP' staat voor 'unshielded twisted pair', wat aangeeft dat de kabel geen beschermende laag heeft. Soms wordt het woord UTP-kabel gebruikt als algemeen woord voor alle netwerkkabels, maar dat is niet juist. Er zijn namelijk ook afgeschermde kabels zoals STP en FTP. STP voor shielded twisted pair en FTP betekent foiled twisted pair en deze kabels hebben een ander nut dan een UTP-kabel. Wil je weten welke kabel jij moet gebruiken? Dat kun je hier lezen.

Wat is het verschil tussen een Cat5, Cat6 en Cat7 kabel?

Cat 5, Cat 6, Cat 6a en Cat 7 kabels verschillen in datasnelheid en bandbreedte. Hoe hoger de categorie, hoe sneller de dataoverdracht en hoe meer data tegelijkertijd kunnen worden overgedragen.  

  • Een Cat5e kabel is geschikt voor gigabit netwerken, met snelheden tot 1000 Mbit/s en een doorvoersnelheid van 100 MHz.  
  • Cat6 kabels ondersteunen ook gigabit netwerken en halen snelheden tot 1000 Mbit/s, met een doorvoersnelheid van 250 MHz.  
  • Cat6a kabels zijn geschikt voor 10-gigabit netwerken, met snelheden tot 10.000 Mbit/s en een doorvoersnelheid van 500 MHz.  
  • Cat7 kabels ondersteunen ook 10-gig netwerken en bereiken snelheden tot 10.000 Mbit/s, met een doorvoersnelheid van maar liefst 600 MHz. 

Wil je weten wanneer je welke kabel nodig hebt? Lees dan hier de uitgebreide uitleg met praktijk voorbeelden.

Wat is rj45?

Een rj45 stekker is een standaard netwerk plug. Deze stekker zit aan beide kabeleinden van kant-en-klare patchkabels. Een computer, modem, ethernet switch en smart tv hebben een rj45 poort. Via deze poort sluit je de patchkabels aan en komt de internetverbinding tot stand. Heb je netwerk kabels op rol zónder rj 45 connector? Lees dan hier hoe je de stekker eenvoudig op de kabel monteert.